Фото: "Радіо Свобода"

Одіозний Портнов з Іспанії переписав свою віллу під Києвом на дітей: розслідування "Схем"

Проросійський діяч та екс-заступник голови Адміністрації президента-втікача Віктора Януковича Андрій Портнов, який виїхав з України та перебуває в Іспанії, на початку квітня 2024 року переписав великий маєток під Києвом на своїх неповнолітніх дітей. Вілла розташована в елітному селищі Козин.

Про це йдеться у статті проекту "Схеми", який отримав у своє розпорядження договір дарування, пише "Радіо Свобода".

Відомо, що переоформленням будинку в Україні займались близькі до Портнова юристи за довіреністю, яку він у січні затвердив у нотаріуса в Мадриді (Іспанія). В документі зазначається, що маєток загальною площею понад 1000 квадратних метрів та земельну ділянку у 0,65 гектара в закритому котеджному поселенні на березі Дніпра отримали четверо неповнолітніх дітей Портнова.

Фото: "Радіо Свобода"

Фото: "Радіо Свобода"

"Схеми" з'ясували, що при переоформленні будинку у столичного нотаріуса інтереси дітей особисто представляла цивільна дружина Портнова Анастасія Валяєва. Матір дітей із 2014 року має російське громадянство. Від імені Андрія Портнова за довіреністю, посвідченою в Мадриді, діяла адвокатка Марина Парінова. Саме вона за часів перебування політика в Україні, представляла Портнова у судах.

Вілла Портнова у Києві: у скільки оцінили будинок

Відповідно до договору вартість будинку та землі становить 19 мільйонів гривень. Із 2016 року цей маєток був записаний на офшорну компанію з Віргінських островів Constellation Innovations Ltd. На цей час його оцінювали у 2,5 мільйони євро. У 2020 році компанія продала цю нерухомість Андрію Портнову. 

Фото: "Радіо Свобода"

Варто зазначити, що "Схеми" звернулися до Андрія Портнова, але на повідомлення із запитанням про те, чому він переписав маєток на своїх дітей, не відповів.

Санкції проти Андрія Портнова: що відомо

У грудні 2021 року уряд США запровадив санкції проти Андрія Портнова. Вони також стосувалися Фонду Андрія Портнова. Санкції передбачають заборону на в’їзд до США та блокування всіх фінансових активів підсанкційної особи в американських банках. Також екс-заступника голови Адміністрації президента-втікача Віктора Януковича внесли до переліку осіб за так званим "актом Магнітського". До цього списку вносять високопосадовців, причетних до порушення прав людини та масштабної корупції. В Україні санкції проти Андрія Портнова не запроваджувалися.

Нагадаємо, наприкінці грудня минулого року журналісти оприлюднили записи розмов Андрія Портнова після анексії Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 18.04.2024 20:12