На фото: міністр оборони Люксембургу Юріко Бакес (ліворуч) та міністр оборони Латвії Андріс Спрудс (праворуч) Джерело: X (Twitter) міноборони Люксембургу

Одна з європейських країн доєднається до коаліції дронів та зробить внесок на 3 млн євро

Люксембург приєднається до коаліції дронів, яку очолюють Велика Британія та Латвія, та виділить близько трьох мільйонів євро на допомогу Україні.

Як повідомляє прес-служба міністерства оборони Латвії, у середу, 2 жовтня, очільниця міноборони Люксембургу Юріко Бакес підписала в Ризі відповідну декларацію.

За словами міністра оборони Латвії Андріса Спрудса, приєднання Люксембургу до коаліції безпілотників зробило вагомий внесок у розробку та розвиток нових технологій безпілотників, щоб Україна була на крок попереду агресора.

"Ми також запрошуватимемо інших союзників до активної участі в коаліції безпілотників, щоб збільшити обсяги постачання в Україну", — додав він.

Своєю чергою очільниця міноборони Люксембургу заявила, що її країна виділить на потреби коаліції дронів близько трьох мільйонів євро.

Зокрема, відповідно до меморандуму про взаєморозуміння коаліції з безпілотників, прийняття нових країн має бути узгодженим з чинними членами коаліції. Так, після приєднання Люксембургу до коаліції безпілотників входять 17 країн. 

Варто наголосити, що з моменту заснування коаліції в лютому цього року, зокрема, Латвія забезпечила постачання в Україну трьох тисяч бойових безпілотників різних типів і характеристик.

Нагадаємо, у липні президент Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Люксембургу Люк Фріден у Вашингтоні підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки. За словами Зеленського, Люксембург продовжуватиме надавати військову допомогу Україні й буде надалі підтримувати захист життя наших людей. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.10.2024 08:56