Фото: соцмережі

Офіс генпрокурора не побачив ознак колабораційної діяльності у діях нардепа Гереги та його дружини, — "Схеми"

В Офісі генпрокурора не вбачають ознак колабораційної діяльності у діях народного депутата Олександра Гереги та його дружини Галини після публікації матеріалу журналістів "Схем" про те, що їх компанії впродовж багатьох років (2014-2022) платили заробітну плату управителю "Епіцентрів" на окупованій Донеччині Геннадію Гальчуку, який нині є депутатом від прокремлівської партії "Єдина Росія".

Про це йдеться у відповіді ОГП на заяву про вчинення кримінального правопорушення голові партії "Народовладдя", народному депутату восьмого скликання Юрію Левченку, повідомляють журналісти "Схем".

Зазначається, що Геннадій Гальчук, який був директором колишніх "Епіцентрів" на Донеччині, підтримує Росію, проте не розірвав зв'язки з власником гіпермаркетів Олександром Герегою. Останній виплачував зарплату Гальчуку починаючи з 2014 року і до кінця липня 2022 року.

У зв'язку з цим, голова партії "Народовладдя", народний депутат восьмого скликання Юрій Левченко подав заяву до Офісу генерального прокурора про вчинення кримінального правопорушення. У заяві Левченко просив розпочати досудове розслідування за ч.1 та ч.4 статті 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність провадження господарської діяльності у взаємодії з незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території) на підставі фактів, викладених напередодні у розслідуванні проекту "Схеми".

Однак, 28 грудня з Офісу генпрокурора надійшла відповідь, у якій ідеться, що "заява не містить об’єктивних фактичних даних, які б достовірно свідчили про наявність ознак кримінальних правопорушень у діях народного депутата України" і "підстав для внесення відомостей до ЄРДР немає".

 відповідь офісу генпрокурора на заяву левченка щодо протиправних дій нардепа гереги

Копія документа зі сторінки t.me/cxemu

Зазначається, що розслідування "Був "Епіцентр"  став "Галактика". Чи справді Гереги втратили контроль над гіпермаркетами на окупованій Донеччині?" вийшло наприкінці жовтня 2023 року. У ньому йшлося, що компанії "Епіцентр" і "Нова лінія", якими володіють народний депутат України Олександр Герега та його дружина Галина Герега, з 2014 року і до кінця липня 2022 року щомісячно виплачували зарплату Геннадію Гальчуку колишньому директорові гіпермаркету "Епіцентр" у Макіївці, який після 2014 року залишився на окупованій частині Донеччини й продовжив управляти створеною замість "Епіцентрів" мережею "Галактика" (зареєстрована за правилами підконтрольних Росії адміністрацій).

Нагадаємо, щодо проти народного депутата від "Слуги народу" Олександра Куницького відкрито кримінальне провадження. Його ініціював генеральний прокурор України Андрій Костін за фактами, викладеними у матеріалі журналістів-розслідувачів "Схем".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.01.2024 11:10