Фото: Олександр Куницький. Джерело – instagram.com/zp_offline

Закордонні відрядження Куницького: прокуратура ініціювала кримінальне провадження

Щодо народного депутата від "Слуги народу" Олександра Куницького відкрито кримінальне провадження. Його ініціював генеральний прокурор України Андрій Костін за фактами, викладеними у матеріалі журналістів-розслідувачів "Схем".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Згідно з розслідуванням журналістів, нардеп Куницький влітку 2023 року в умовах заборони на виїзд за кордон без належних підстав для посадовців отримав від голови Верховної Ради дозвіл на виїзд у короткотермінове робоче відрядження в Ізраїль. Проте нардеп повернувся лише через три тижні, а його помітили в аеропорту Флориди (США).

Відрядження Куницького: відкрито кримінальне провадження

В  Офісі генерального прокурора відповіли на запит журналістів щодо депутата Куницького, який розслідувачі надіслали 8-го грудня.

"Повідомляємо, що Генеральним прокурором 13.12.2023 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення К. кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України", — йдеться у повідомленні прокуратури.

Що "світить" Куницькому

Частина 1 статті 366 Кримінального кодексу України — це "службове підроблення", мінімальна санкція передбачає штраф, максимальна — обмеження волі на строк до трьох років. Відповідальність за частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу (використання свідомо підробленого документа) передбачає штраф, або арешт на шість місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Цікаво, що  нардеп Олександр Куницький ці факти не коментував та залишив без відповіді запитання журналістів.

Нагадаємо, 5 жовтня у центрі столиці, на вулиці Каземира Малевича, сталася бійка за участі народних депутатів — позафракційного Артема Дмитрука та представника фракції "Слуга народу" Олександра Куницького. За даними ЗМІ, вони побили чоловіка, який був працівником кол-центру. Після бійки постраждалий чоловік був доставлений до лікарні, де йому діагностували черепно-мозкову травму та перелом носа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.12.2023 20:55