Фото: Олександр Куницький. Джерело – instagram.com/zp_offline

Виїхав у відрядження в Ізраїль, а "виплив" у Флориді: нардеп від "Слуги народу" вляпався в скандал

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Куницький потрапив у черговий скандал. Він влітку цього року отримав погодження Верховної Ради на виїзд протягом п'яти днів у короткотермінове відрядження, але пробув за кордоном майже три тижні.

За даними апарату Верховної Ради, Куницький був відряджений до Ізраїлю з 3 по 7 липня 2023 року "в рамках діяльності депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Ізраїлем", де він є співголовою.

Причина відрядження Куницького: що вказав нардеп

У звіті до Верховної Ради метою поїздки Куницький назвав "розвиток та зміцнення дружніх відносин між країнами", а серед осіб, з якими мав зустрічі, нардеп вказав депутатів Кнесету, представників єврейської спільноти, релігійних громад та громадян України, "які тимчасово перебувають в Ізраїлі". При цьому жодних прізвищ він не назвав. 

За інформацією "Схем", Куницький повернувся в Україну лише 22 липня. Журналісти з’ясували, що у проміжку після робочого відрядження і до повернення в Україну Олександр Куницький був помічений в аеропорту американського штату Флорида. 

Журналісти з'ясували, що у США наразі проживають члени родини нардепа. Також у штаті Флорида проживає офіційний помічник депутата Куницького і власник харківського холдингу з виготовлення зарядних станцій Autoenterprise Дмитро Ніконов, про що він сам зазначає у своїх соцмережах. Ніконов, як свідчать дані прикордонної служби, виїхав з України за три місяці до повномасштабної війни. 

Цікаво, що у 2020 році НАБУ відкрило кримінальне провадження після виходу розслідування "Схем", про те, що депутат Куницький використовував свій мандат в інтересах компанії Autoenterprise Дмитра Ніконова. Куницький та представники компанії відкидали ці звинувачення. Розслідування НАБУ триває і досі. 

На момент поїздки Куницького в Україні вже діяла заборона для виїзду за кордон для посадовців під час воєнного стану без належних на те підстав. Нардеп від "Слуги народу" не відповів на дзвінки та повідомлення редакції з проханням пояснити, з яких причин він порушив умови дозволу на виїзд.

Нагадаємо, 5 жовтня у центрі столиці, на вулиці Каземира Малевича, сталася бійка за участі народних депутатів — позафракційного Артема Дмитрука та представника фракції "Слуга народу" Олександра Куницького. За даними ЗМІ, вони побили чоловіка, який був працівником кол-центру. Після бійки постраждалий чоловік був доставлений до лікарні, де йому діагностували черепно-мозкову травму та перелом носа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.12.2023 17:35