Валерій Залужний і Володимир Зеленський. Фото зі соцмереж

Офіс президента: конфлікту Зеленський — Залужний немає

В українському керівництві відбуваються "ситуативні дискусії", а не конфлікт. Позиція військових і політичних еліт в Україні консолідована.

Про це заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі "Радіо Свобода".

"Ми наполягаємо на тому, що конфлікту не існує. Ще раз наголошу: президент Зеленский перебуває в постійній комунікації з паном Залужним. Безумовно, є ситуація, коли треба проводити ті чи інші розмови на Ставці з урахуванням того, як просуваються наші наступальні операції, які корективи треба вносити, що треба робити для того, щоб це було ефективніше. Але ще раз наголошу — ці спілкування щоденні в робочому форматі", — зазначив Подоляк.

На думку представника Офісу президента, Кремль зацікавлений у внутрішньополітичних конфліктах в Україні.

Подоляк також прокоментував і закиди народної депутатки від "Слуги народу" Мар’яни Безуглої в бік головнокомандувача Валерія Залужного щодо відсутності плану ведення війни на наступний рік. Він вказав на те, що Офіс президента не модерує висловлювання депутатів.

"Друге — на мій погляд, безумовно, план на 2024 рік існує. Про це каже і президент, і сам пан Залужний. Корективи, які треба вносити, зброя, яка нам потрібна на цьому етапі, технологічний ривок, про який каже пан Залужний, — це все зрозуміло. З урахуванням знову ж таки бюджету, який прийнятий і підписаний президентом і чітко фіксує, що ми будемо робити з точки зору матеріальних ресурсів для ефективного проведення війни. На Ставці паралельно з цим вносять корективи у тактику на тих чи інших напрямках", — сказав він.

Водночас він сумнівається в тому, що можливо забезпечити народним депутатам ознайомлення з планом ведення бойових дій, тому що орган, який його узгоджує – це Ставка верховного головнокомандувача.

"Третя складова — у нас традиційно депутати, не тільки провладні, будь-які, мають бажання коментувати ті чи інші дії посадових осіб. Навіть радикально, я б сказав, коментувати. На мій погляд, це неправильна стратегія, у тому числі для депутатів", — додав радник голови Офісу президента.

У НАТО відреагували на чутки про конфлікт між президентом України Володимиром Зеленським та головнокомандувачем Збройних сил Валерієм Залужним. В Альянсі не вважають, що відмінності у публічних оцінках ситуації на фронті мають велике значення. Там стверджують, що Залужний у своїх висловлюваннях виходить з військової перспективи, а Зеленський — з політичної.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.11.2023 13:50