Фото: скріншот з відео

Охорона УПЦ МП для забави жбурляла ножі в старовинні двері у Києво-Печерській лаврі (відео)

На території Національного заповідника Києво-Печерська лавра продовжує працювати спеціальна комісія мінкульту. Ревізори виявили, що охорона Української православної церкви московського патріархату заради розваги кидала ножі у дерев’яні двері XVIII століття.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства культури України.

Відео опублікували в соцмережах.

"Що лишає після себе "русскій мір" та його прихильники — наслідки говорять самі за себе. На відео — приміщення охорони, яким користувалися УПЦ МП. На власні очі можете побачити наручники на дверях. Стародавніх дверях XVIII століття, що використовувались як мішень для кидання ножів", — розповіли в прес-службі.

Комісія провела огляд пам’ятки архітектури національного значення — Братського корпусу на Ближніх печерах. У внутрішніх приміщеннях виявили нагромадження меблів, різноманітних пакувальних матеріалів, товарів для продажу, одягу та взуття, швейне обладнання.

"У корпусі вбачаються ознаки порушення протипожежної безпеки", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у середині березня Ткаченко заявив, що намісник монастиря Московської церкви на території Почаївської лаври митрополит Володимир не допустив представників заповідника до церкви. Було відкрито кримінальне провадження щодо перешкоджання користуванню майном держави. 

18 квітня міністр повідомив, на території Києво-Печерської Лаври є ще одне приміщення, яке належить заповіднику. Представники УПЦ МП теж не пускають до нього спецкомісію Мінкульту.

Водночас у деяких будівлях столичної лаври вже встигли зафіксувати жахливий стан. Один із корпусів опечатали, слідчі почали проводити процесуальні дії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.04.2023 12:26