Фото ілюстративне. Джерело: Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Окупація Новоолександрівки створює загрозу на східному фронті, — британська розвідка

Російські загарбники, ймовірно, окупували село Новоолександрівка Донецької області. Такий розвиток подій створює загрозу для одного з ключових шляхів постачання української армії на східному фронті.

Про це повідомляє у соцмережі X міністерство оборони Великої Британії.

"Російські війська, ймовірно, взяли під контроль село Новоолександрівка, розташоване приблизно за 20 кілометрів на північ від Авдіївки Донецької області. У цьому районі протягом 2024 року точилися запеклі бої, і Росія поступово просувалася вперед з моменту захоплення Авдіївки в лютому 2024 року", — йдеться у зведенні британського міноборони.

Як зазначають експерти, захоплення Новоолександрівки дозволить росіянам впритул наблизитись до дороги Т-05-04, яка є одним з основних шляхів постачання українських Збройних сил на Сході України.

У розвідці прогнозують, що село Воздвиженка може стати наступною ціллю Росії, яка намагатиметься перерізати дорогу і зруйнувати українську логістику.

Окупанти ймовірно захопили Новоолександрівку на Донеччині

Інфографіка: британська розвідка

Ситуація на Донеччині

За даними Генштабу, на Краматорському напрямку противник не припиняє спроб просунутися до мікрорайону Новий міста Часів Яр, де на даний час відбувається бій.

Напружена ситуація на Покровському напрямку, де російський агресор намагається вклинитися в нашу оборону Новоолександрівки, Євгенівки та Новоселівки Першої. Із семи бойових зіткнень цього дня чотири відбили українські захисники, три — ще тривають. Ситуація під контролем Сил оборони України.

За уточненою інформацією, на Покровському напрямку вчора ворог втратив 318 окупантів убитими й пораненими. Знищено бойову броньовану машину, чотири гармати та чотири авто противника.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що у разі скорочення військової допомоги для України, то російські війська стоятимуть на польському кордоні. У такому випадку війна може швидко поширитись на територію Європейського Союзу та країн-членів Північноатлантичного альянсу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.06.2024 13:43