Анналена Бербок. Джерело: Офіс президента України

"Війна швидко пошириться на територію ЄС та НАТО": у МЗС Німеччини пояснили важливість допомоги Україні

Якщо військова допомога для України буде скорочена, то російські війська стоятимуть на польському кордоні. У такому випадку війна може швидко поширитись на територію Європейського Союзу та країн-членів Північноатлантичного альянсу.

Про це заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, пише DW. 

"Якщо ми не будемо й надалі допомагати Україні, то з'явиться ризик того, що путінські війська стоятимуть на кордоні з Польщею. Тоді війна швидко пошириться на територію ЄС і НАТО", — зазначила вона.

За її словами, важко підрахувати, скільки Європі потрібно буде заплатити, якщо доведеться самостійно захищати свою свободу та незалежність. Вона наголошує, що зрештою справа зводиться до того, що підтримка України дає змогу тримати війну далеко від Європи. Бербок попередила і про загрозу напливу біженців у випадку військової поразки України.

"Якщо Україна буде більше не в змозі оборонятися — і я адресую ці слова насамперед тим, хто відкидає допомогу Києву, — тоді до втечі будуть змушені звернутися ще мільйони людей. Адже кому захочеться добровільно жити в умовах тортур і окупації", — наголосила очільниця МЗС Німеччини.

Бербок додає, що поразка Києва матиме фатальні наслідки, як для України, так і для вільної Європи, тому допомогу Києву потрібно розширити. Політик закликала партнерів у всьому світі продовжувати постачання систем протиповітряної оборони для посилення української ППО.

Нагадаємо, 14 червня країни Європейського Союзу не змогли домовитися про нові санкції проти прибуткового російського сектору зрідженого природного газу. Провал спровокувала Німеччина, яка торпедувала угоду напередодні міжнародної мирної конференції щодо України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.06.2024 02:27