Фото: Наталія Гуменюк у Facebook

Окупанти активізували авіацію у районі "зернового коридору", — Гуменюк

Російська Федерація активізувала власну тактичну авіацію у районі морського "зернового коридору" над акваторією Чорного моря. Ворог намагається перешкодити руху суден.

Про це повідомила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Протягом кількох днів не спостерігалося підльотів російських літаків у районі морських транспортних шляхів. Однак сьогодні вони активізувалися і скинули чотири вибухові пристрої", — заявила вона.

Також військова зазначила, що Україна продовжує забезпечувати безпеку гуманітарного коридору, яким користуються кораблі з різних країн світу.

Гуменюк наголосила, що дії окупантів вказують на спроби дискредитувати Сили оборони України, а також перешкодити руху суден.

Нагадаємо, 10 жовтня президент Володимир Зеленський заявив про швидкий запуск нового маршруту для експорту агропромислової продукції з нашої країни "Шляхами солідарності". Це відбуватиметься через території Молдови та Румунії. Він наголосив, що цей проект сприятливо вплине на розвиток бізнесу всіх країн-учасниць.

Додамо, після виходу із "зернової угоди" Росія 17 разів атакувала порти України. Однак це не завадило нашій державі налагодити роботу тимчасових коридорів у портах, з яких вийшло вже 21 судно. Під завантаження у порти зайшли 25 суден.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2023 14:55