Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Уночі окупанти атакували ракетами та дронами: Сили оборони знищували повітряні цілі в п’яти областях

У ніч на неділю, 13 жовтня, російські окупанти завдали удару по Полтавщині та Одещині двома балістичними ракетами "Іскандер-М", двома керованими авіаційними ракетами Х-59 по Чернігівщині та Сумщині, а також 68 ударними БпЛА. Сили оборони збили 31 безпілотник.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Українські військові уточнили, що ракети "Іскандер-М" рашисти запускали з Курської області Росії та з тимчасово окупованої території Криму, ракети Х-59 — із повітряного простору Курської області Росії, а дрони — з Курська й Орла (Російська Федерація).

"До відбиття нападу залучали зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби та мобільні вогневі групи Повітряних сил і Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою збито 31 ворожий БпЛА в Київській, Полтавській, Чернігівській, Сумській і Черкаській областях", — йдеться в повідомленні.

У Повітряних силах додали, що 36 російських безпілотників локаційно втрачено у різних регіонах України, ймовірно, внаслідок активної протидії радіоелектронної боротьби. Інформація уточнюється.

"Один БпЛА — в повітрі. Бойова робота триває! Разом — до перемоги!" — підсумували українські військові.

Збиття повітряних цілей станом на 13 жовтня

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, український F-16 начебто збив російський винищувач Су-34. Якщо це офіційно підтвердять, то такий факт стане першим щодо знищення російського винищувача засобами наданого західними партнерами літака.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.10.2024 09:15