Фото: Генштаб

Окупанти атакують позиції ЗСУ майже по всій лінії фронту: на яких напрямках найгарячіше

Від початку доби рашисти активні майже по всій лінії фронту. Ворог концентрує зусилля наступальних дій на Курахівському та Покровському напрямках. Загалом, на даний час відбулося 78 бойових зіткнень. Проте українські захисники стримують натиск та завдають значних втрат російським військовим.

Про це повідомив Генеральний штаб збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Покровському напрямку на цей час відбулось найбільше боєзіткнень. З початку доби окупанти здійснили вже 23 спроби витіснити ЗСУ із займаних позицій в районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Веселого, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Тимофіївки. Понад половина бойових зіткнень триває досі. Також ворог завдав чотири авіаудари по районах Олександрополя і Новоселівки Першої.

На Харківському напрямку відбито сім ворожих штурмів поблизу Слобожанського, Глибокого та Вовчанська.

На Куп’янському напрямку противник тричі штурмував позиції ЗСУ у районах Стельмахівки, Табаївки та Піщаного. Біля двох останніх населених пунктів бої продовжуються. Також окупанти бомбардували Куп’янськ-Вузловий і били НАРами неподалік Синьківки.

На Лиманському напрямку загарбницька армія здійснила п’ять атак на позиції українських військових поблизу Невського, Новосергіївки та Новоєгорівки. Два боєзіткнення завершилося без успіху для противника, ще три — тривають. Окупанти найактивніші у районі Невського.

На Сіверському напрямку загарбники здійснили три безуспішних атаки поблизу Верхньокам’янського та Іванодар’ївки. Ситуація тут контрольована.

На Краматорському напрямку протягом дня ЗСУ відбивають чотири ворожі штурми біля Григорівки та Часового Яру. Окупанти наступають за підтримки авіації — б’ють НАРами.

На Торецькому напрямку ворог сім разів проводив атаки неподалік Залізного, Північного та Нью-Йорка. Біля кожного з цих населених пунктів зараз продовжуються боєзіткнення. Крім того, загарбники завдали авіаударів по Нью-Йорку і Дружбі некерованими авіаційними ракетами.

На Курахівському напрямку також продовжуються активні бої. Наразі українські захисники вже відбили вісім атак окупаційної армії, та дають відсіч загарбникам у ще чотирьох боєзіткненнях. Противник концентрує зусилля у районах Красногорівки, Костянтинівки та Парасковіївки. Окупанти бомбардували КАБами території неподалік Українська.

На Времівському напрямку ЗСУ відбито один ворожий штурм біля Водяного. Тривають бої у чотирьох локаціях неподалік Костянтинівки, Старомлинівки і того ж Водяного. Противник завдав ударів некерованими авіаційними ракетами в районі Урожайного.

На Оріхівському напрямку окупанти отримали жорстку відсіч поблизу населених пунктів Роботине, Мала Токмачка та Новоандріївка, здійснивши п’ять атак. Окрім того, бомбардували сімома КАБами район Малої Токмачки та випустили понад 120 некерованих авіаракет. НАРами цілили у бік Гуляйполя, Лобкового і Кам’янського.

На інших напрямках ситуація без особливих змін.

Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 26 липня 2024 року орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 572 300 (+950);
  • танків — 8 320 (+7);
  • бойових броньованих машин — 16 050 (+11);
  • артилерійських систем — 15 840 (+36);
  • реактивних систем залпового вогню — 1 125 (+0);
  • засобів протиповітряної оборони — 904 (+0);
  • літаків — 363 (+0);
  • гелікоптерів — 326 (+0);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня — 12 683 (+73);
  • крилатих ракет — 2 402 (+0);
  • кораблів / катерів — 28 (+0);
  • підводних човнів — 1 (+0);
  • автомобільної техніки й автоцистерн — 21 414 (+56);
  • спеціальної техніки — 2 668 (+7).

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов 26 липня заявив, що російські загарбники останнім часом концентруються на українському Донбасі. Рашисти при цьому не планують великий наступ на Півдні України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.07.2024 17:10