Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Російські окупанти концентрують наступальні зусилля на одному регіоні, — українська розвідка

Російські загарбники останнім часом концентруються на українському Донбасі. Рашисти при цьому не планують великий наступ на Півдні України.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Він зауважив, що про це свідчить і те, що останнім часом глобальних змін у ворожому угрупованні на різних напрямках фронту не спостерігається.

За його словами, у ворога зберігаються великі втрати серед особового складу, у зв'язку з чим окупанти намагаються проводити ротацію.

"Але зіткнення й окремі спроби наступальних операцій з боку ворога відбуваються практично на всій лінії фронту. Ми можемо говорити, що найзапекліші бої проходять саме на українському Донбасі. Все інше — ворог проводить багато обманних маневрів і дій", — зазначив Юсов.

Він додав, що росіяни намагаються розтягувати лінію фронту для того, щоби розпорошувати українські сили. Але при цьому чітко відчувається акцент їхніх наступальних дії на Донбасі, де вони прагнуть захопити якомога більше території. Саме на цьому напрямку фронту відбувається найбільше просувань ворога, хоча ці дії мають швидше тактичний характер, ніж стратегічний.

Нагадаємо, сьогодні представник українського оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Ліховий заявив, що українські військові продовжують виконувати бойові завдання на Лівобережжі Дніпра в Херсонській області. Вони тримають позиції неподалік села Кринки, а також на островах цього району.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.07.2024 16:52