Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Росія скасувала важливий елемент святкування дня військово-морського флоту: пояснення британської розвідки

У Росії скасували один із найважливіших елементів святкування дня військово-морського флоту Російської Федерації. Це означає, що рашисти не можуть гарантувати належний захист своїх військ навіть на власній території.

Такий високо зробило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Британці називають день військово-морського флоту Російської Федерації "щорічною демонстрацією російської морської потужності".

Розвідники з Великої Британії зазначили, що головна подія цього свята традиційно відбувається в Санкт-Петербурзі вздовж річки Нева до військово-морської бази Кронштадт.

Цього року кронштадтський елемент параду, який мав відбутися 28 липня, скасували з міркувань безпеки.

"Це не перший випадок скасування заходів з моменту вторгнення Росії в Україну. Однак це найгучніша подія, яку скасували, і вона підкреслює зростання тенденції того, що Росія не в змозі гарантувати захист своїх військ", — наголосили в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, минулого тижня речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук заявив, що після того, як з акваторії окупованого Криму вийшов останній сторожовий корабель росіян, в районі півострова залишаються ворожі кораблі забезпечення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.07.2024 15:51