Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Кринки зруйновані вщент, українські військові тримають інші позиції неподалік, — ЗСУ

Українські військові продовжують виконувати бойові завдання на Лівобережжі Дніпра в Херсонській області. Вони тримають позиції неподалік села Кринки, а також на островах цього району.

Про це заявив представник українського оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Ліховий у коментарі "Крим.Реалії".

"При цьому враховано й обставину, що позиції українських сил у селі Кринки зруйновані вщент внаслідок інтенсивних і тривалих ворожих обстрілів і авіаударів. Саме селище практично повністю знищене. Там немає можливості тримати оборону, немає можливості зачепитися за якісь фортифікації, тому українські захисники перебувають на інших певних позиціях і плацдармах, а також на лівому березі Дніпра", — розповів Ліховий.

За його словами, на території всієї операційної зони оперативного угруповання військ "Таврія" саме Придніпровський напрямок є "найгарячішим, але відносно, там щодня відбуваються ворожі штурми".

"Їх порівняно більше з іншими відрізками нашої лінії бойового зіткнення у нашій операційній зоні, але ці показники вимірюються числами десь три-чотири на добу, іноді два. Іноді може бути близько десятка… Це дещо менша інтенсивність, ніж раніше, але спроби росіян просунутися на ці наші плацдарми продовжуються, проте вони залишаються безуспішними", — сказав Ліховий.

Офіційно українське військове командування повідомляло, що ЗСУ закріпилися у Кринках на Лівобережжі Дніпра Херсонської області 17 листопада 2023 року.

Минулого тижня медіа повідомили, що українські військові відійшли від Кринок у Херсонській області. За даними джерела "Суспільного", це сталося ще декілька тижнів тому. Генеральний штаб ЗСУ офіційно це не підтверджував.

Також 17 липня українське видання "Слідство.Інфо" повідомляло, посилаючись на дані Національної поліції, що 788 українських військових розшукуються як офіційно зниклі безвісти у Кринках у період з жовтня 2023 року до кінця червня 2024 року. За даними журналістів, кількість загиблих, яких вдалося вивезти звідти та в результаті поховати, — 262 військових за цей період.

В оперативно-стратегічному угрупованні військ "Таврія" повідомили, що ЗСУ продовжують тримати оборону в районі Кринок на лівому березі Дніпра, а ситуація на цьому напрямку є "не такою критичною", як пишуть деякі медіа. Однак речник угруповання військ "Таврія" Дмитро Ліховий підтвердив, що більшість основних позицій українських військ у цьому селищі "внаслідок інтенсивного комбінованого та тривалого вогневого впливу противника зруйновано вщент". Він не коментував втрати ЗСУ на цьому напрямку, але зазначив, що втрати російських сил більші у 4-5 разів.

Нагадаємо, декілька днів тому народний депутат від "Голосу", секретар Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко заявляв, що в Кринках на лівобережжі Херсонщини Сили оборони створювали плацдарм для подальшого наступу на Півдні України. Крім того, на цей напрямок ворог стягнув значну кількість резервів, що не дозволило окупантам провести наступ на інших ділянках фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.07.2024 16:31