Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Окупанти атакують Україну "шахедами": куди прямують ударні безпілотники (мапа)

У понеділок ввечері, 22 січня, російські загарбники запустили по території України дрони-камікадзе типу "Шахед". Ударні безпілотники рухаються з Півдня нашої держави.

Про небезпеку у своєму Telegram повідомили Повітряні сили Збройних сил України. За даними мапи повітряних тривог, наразі небезпеку оголосили у двох південних областях.

"Декілька груп ударних БпЛА на межі Херсонської та Миколаївської областей, курс північно-західний", — йдеться у повідомленні Повітряних сил.

Мапа alerts.in.ua

Нові дані щодо виробництва Росією високоточних ракет

Днями представник Головного управління розвідки Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький повідомляв, що станом на січень 2024 року Російська Федерація виробляє близько 115-130 стратегічних ракет та 100-115 ракет оперативно-тактичного класу. Їх виробництво не збільшилося за останні місяці. За його словами, Росія багато втратила саме внаслідок того, що її підприємства, які займались постачанням компонентів, перебувають під міжнародними санкціями. Тому зараз окупанти намагаються тримати певний стратегічний резерв. Як правило, це близько 30% від тих запасів, що в них є.

Нагадаємо, у ніч на 22 січня російські окупанти знову зробили спробу запустити по Україні безпілотними типу "Шахед". Проте їхня спроба виявилася неефективною. Усі вісім "шахедів" знищили зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних сил і Сил оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.01.2024 23:02