Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Окупанти атакують Україну "шахедами": куди прямують ворожі безпілотники (мапа)

У суботу ввечері, 30 грудня, російські терористи вкотре запустили ударні безпілотники типу "Шахед" по території України. У більшості областей оголошено повітряну тривогу.

Про це повідомляють Повітряні сили Збройних сил України. Військові наголосили, що Росія запустила декілька груп "шахедів" на схід та північ України. Згодом небезпека ударів БпЛА розтягнулась на інші регіони нашої держави, а саме:

  • БпЛА в Київській області, курс західний. Загроза Житомирщині.
  • БпЛА рухаються через Черкащину, курс південно-західний.
  • БпЛА в Кіровоградській області, курс західний.
  • БпЛА в Одеській області, курс південно-західний.

Своєю чергою у Київській обласній військовій адміністрації повідомили, що у повітряному просторі області зафіксовано безпілотники. Сили ППО працюють по цілях.

"Перебувайте в укриттях до кінця повітряної тривоги. Подбайте про власну безпеку. Дотримуйтеся інформаційної тиші — не фіксуйте та не викладайте в мережу роботу наших захисників", — йдеться у повідомленні адміністрації.

Станом на 21:40 мапа повітряних тривог має такий вигляд:

Мапа alerts.in.ua

Нагадаємо, у суботу, 30 грудня, під час повітряної тривоги в Одесі прогримів вибух. У передвечірній час ворог здійснив ракетний удар по місту.

Також сьогодні ввечері російські загарбники здійснили масовану атаку по Харкову. У результаті ворожих ударів у місті виникли серйозні руйнування та пожежі, інформація щодо постраждалих уточнюється.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.12.2023 21:49