Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Окупанти частіше долучають бронегрупи до штурмової піхоти, — Тарнавський

Командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський заявив, що головною метою окупантів є якнайшвидше захоплення Авдіївки, Новомихайлівки та втрачених ними минулого літа території. До штурмів ворог активно почав залучати бронетехніку.

У своєму Telegram-каналі Тарнавський наголосив, що на даних відтинках фронту ситуація залишається напруженою, але ЗСУ тримають оборону.

"Напруженою, але контрольованою залишається обстановка в операційній зоні ОСУВ "Таврія". Ми бачимо мету противника — за будь-яку ціну і якнайшвидше захопити Авдіївку, Новомихайлівку та втрачені ним минулого літа території", — зазначив він.

За словами Тарнавського, до штурмових піхотних груп ворог дедалі частіше долучає бронегрупи.

"Російського агресора активно нищать і беруть у полон зокрема й наші свіжі сили, що вступили в бій", — додав командувач.

Водночас, за словами Тарнавського, загальні втрати окупантів минулої доби:

  • 458 російських військових;
  • 25 одиниць військової техніки, не враховуючи БпЛА.

Серед знищеної або пошкодженої техніки: дев'ять танків, 11 бойових бронемашин, дві артилерійські системи, два автомобілі та одна одиниця спеціальної техніки. Також злетів у повітря один склад боєприпасів. Знищено ще один важливий об’єкт росіян. Нейтралізовано або знищено 139 БпЛА різних типів.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, українські сили нещодавно досягли незначного підтвердженого успіху в Кринках на лівобережжі Херсонської області. Водночас інтенсивність атак ворога на даному відтинку фронту дещо знизилась.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.02.2024 12:59