Фото: Генштаб ЗСУ

В ISW повідомили про успіхи української армії в Кринках (мапа)

На геолокаційних кадрах, опублікованих 8 лютого, видно, що українські сили нещодавно досягли незначного підтвердженого успіху в Кринках на лівобережжі Херсонської області. Водночас інтенсивність атак ворога на даному відтинку фронту дещо знизилась.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War).

Повідомляється, що 9 лютого позиційні бої продовжилися на східному березі Херсонської области. Офіційний представник Південного оперативного командування України полковник Наталія Гуменюк заявила, що російські війська знизили інтенсивність атак на українські позиції на східному березі Херсонської області та все частіше проводять атаки без підтримки бронетехніки через значні втрати.

Ситуація на лівобережжі Херсонщини станом на 10 лютого

Мапа: ISW

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, на Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом 9 лютого здійснено чотири безрезультатні спроби штурму позицій наших військ. Під артилерійським вогнем опинилося місто Очаків Миколаївської області. Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Червоний Маяк, Кринки, Берислав Херсонської області. Також ворог здійснив обстріли з реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Тягинка, Іванівка, Кринки, Комишани, Токарівка Херсонської області.

Нагадаємо, раніше в американському Інституті вивчення війни повідомили, що загалом російська армія здатна підтримувати нинішній темп операцій і зусилля щодо розширення оборонно-промислового комплексу. Однак Росії не вдасться забезпечити технікою й озброєнням нові резерви.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.02.2024 07:01