Наталія Гуменюк. Джерело: ukr.radio

Окупанти цієї ночі застосували нову тактику масованих ударів по Україні: Гуменюк повідомила деталі

У ніч на п'ятницю, 22 березня, рашисти застосували нову тактику для масованих ударів по Україні. Спершу ворог запустив велику кількість дронів по всій країні, а потім завдав ракетного удару.

Про це заявила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

За словами речниці, повітряна атака на нашу країну була комбінована. Ворог, щоб виснажити українські системи ППО, запустив велику кількість дронів в різні регіони країни, а потім завдав ракетного удару. 

"Тактика ворога змінюється, тому що він вишукує способи бути максимально ефективним для своїх інтересів. Ми шукаємо засоби протидії ефективні — вони шукають засобу утиску, терору і нападу. Дійсно, такої атаки, що два дні поспіль, навряд можна пригадати. Але така атака була досить очікуваною після виборів", — сказала Гуменюк.

Речниця додає, що до сьогодні росіяни не завдавали два масовані удари поспіль. Вона заявила, що загроза нового удару з боку окупантів залишається досі. За словами Гуменюк, ворог готує морські ракетоносії, які складніше відстежувати, для того, щоб завдати нових ракетних ударів.

"Вчора ввечері ворог вивів і морські ракетоносії на бойове чергування, з яких виявлення пусків ускладнено. Все це може свідчити про підготовку до майбутніх атак також. Станом на зараз ми бачимо два підводні ракетоносії, спорядження яких може сягати восьми калібрів. Крім того, останніми днями дуже сильно активізувалися безпілотні розвідники, зокрема й у тилових регіонах", — каже Наталія Гуменюк.

Нагадаємо, раніше в "Укргідроенерго" повідомили, що цього ранку було два прямих влучання в Дніпровську гідроелектростанціюОстаточну оцінку "Укргідроенерго" зможе дати за деякий час, коли буде ліквідовано пожежу. Наслідки буде прораховано протягом дня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.03.2024 12:20