Фото: uainfo.org

Окупанти формують нові бригади через значні втрати на фронті, — Генштаб

Російські загарбники займаються доукомплектуванням підрозділів, які зазнали втрат на війні. Крім того, рашисти формують нову мотострілецьку бригаду.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

"У Ставропольському краї, на фондах Південного військового округу, розпочато формування окремої мотострілецької бригади, яка має посилити окупаційні війська, що діють на території України. Переважна більшість осіб, що підписали контракт, не мають мотивації до участі у бойових діях, водночас загарбники прагнуть заробити грошей", — йдеться у зведенні.

Атаки рашистів

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Загалом, протягом доби ворог здійснив 36 атак на зазначених ділянках фронту, в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

Протягом доби противник завдав чотири ракетних та 26 авіаційних ударів, здійснив більш як 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Для завдання ракетних ударів по Краматорську та Запоріжжю противник знову використав ЗРК С-300.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, адже ворог і надалі застосовує тактику терору.

Удари ЗСУ

Авіація Сил оборони за добу завдала чотирьох ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. А підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три райони зосередження живої сили, три артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, а також станцію радіоелектронної боротьби окупантів.

Нагадаємо, загальні безповоротні втрати Росії (тобто число тих, хто вибув з ладу через поранення чи смерть або зник безвісти) можуть становити щонайменше 203 300 осіб.

Додамо, у Бахмуті російські загарбники виснажені постійними штурмами міста та мають серйозні проблеми з боєздатністю. Це обмежує можливість окупантів у цьому районі захищатися від локальних контратак Сил оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.05.2023 19:50