Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Окупанти готують нові підрозділи для наступу у Вовчанську, — ОТУ "Харків"

На Харківському напрямку ворог продовжує наступальні дії. Відбулося 13 бойових зіткнень в районах населених пунктів Глибоке, Стариця, Липці та Вовчанськ.

Про це у Telegram-каналі повідомляє оперативно-тактичне угруповання "Харків". 

За даними військових, з початку поточної доби підрозділи Сил оборони відбили п'ять ворожих атак.

"Ворог намагається провести перегрупування своїх підрозділів в напрямку Липців та у Вовчанську, а також здійснює підготовку підрозділів 153 МСП 47 МСД та 138 ОМСбр 6А до атак у Вовчанську", — йдеться у зведенні ОТУ "Харків".

Українська армія, за даними військових, продовжує заходи з посилення стійкості оборони.

"Ворог наніс в напрямку позицій наших військ 19 авіаційних ударів (43 КАБ) в районах населених пунктів Липці, Вовчанськ, Малі Проходи, Стариця, Куп’янськ та Глибоке. Також ворог завдав 28 ударів дронами-камікадзе та здійснив 487 обстрілів", — повідомили в ОТУ "Харків".

В угрупованні зазначили, що втрати ворога (безповоротні та санітарні) склали 112 осіб.

"На нашому напрямку ворог втратив знищеними та пошкодженими два танки, одна ББМ, дев'ять артсистем, сім автомобілів, один засіб ППО, три одиниці спеціальної техніки, 40 БпЛА. Знищено 77 укриттів особового складу ворога та три стартові позиції БпЛА", — додали у зведенні військові.

Нагадаємо, очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що станом на сьогодні існує загроза наступу російських загарбників на Півночі України. Це пояснюється бажанням Кремля мобілізувати ще 300 тисяч росіян до лав ворожої армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.07.2024 14:57