Фото: росЗМІ

Окупанти готуються кинути нові сили на захоплення Бахмута через проблеми ПВК "Вагнера", — ISW

Російська армія готується змінити підрозділи на Бахмутському напрямку. Штурмові дії від бойовиків ПВК "Вагнера" близькі до кульмінації.

Про це йдеться у новому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

У місті Бахмут Донецької області та біля нього окупант може кинути в бій другу мотострілецьку дивізію чи збройні формування, перекинуті з інших ділянок фронту, які зараз не надто задіяні у боях.

Лише наступальних дій найманців не вистачить ворогу, щоб окупувати Бахмут. Військам РФ, імовірно, для запобігання провалу потрібно буде задіяти значну кількість резервних сил.

"Можливо, їм вдасться це зробити, оскільки ISW помітив частини російських повітряно-десантних полків у Бахмуті та навколо нього, які, схоже, не надто задіяні у бойових діях на цей час…" — йдеться у матеріалі.

Також експерти Інституту вивчення (ISW) війни прийшли до висновку, що російські війська знизили темп своїх операцій на фронті в Україні у порівнянні з попередніми тижнями.

Аналітики зазначають, що російські сили досягли лише мінімальних тактичних успіхів уздовж усієї лінії фронту в Луганській області протягом останнього тижня, а українським силам, ймовірно, нещодавно вдалося провести контратаки і повернути собі території в Луганській області.

карта фронту від ISW

Нагадаємо, є наміри у Державної Думи підняти призовний вік у РФ свідчать про те, що Кремль не планує проводити повну мобілізацію. Зазначається, що 13 березня у Держдумі РФ зареєстрували законопроект про підвищення призовного віку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.03.2023 07:17