Фото: соцмережі / ілюстративне

Окупанти масово зводять нові укріплення в Запорізькій області, — мер Мелітополя

Російські окупанти зводять нові фортифікації та лінії оборони на Півдні України. Масові заходи проводяться навколо тимчасово захоплених міст Мелітополь, Токмак, Пологи та Молочанськ Запорізької області.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив міський голова Мелітополя Іван Федоров. Чиновник наголосив, що нові об'єкти вдалося зафіксувати за допомогою супутника Європейського космічного агентства.

"Буквально днями ми могли бачити супутникові знімки, які зафіксували будівництво нових вже захисних споруд. Тобто ворог не зупиняється на тому, що побудував (минулою) весною", — йдеться у заяві Федорова.

Чиновник повідомив, що йдеться про десятки кілометрів нових окопів та оборонних споруд, які росіяни побудували за останні місяці минулого року у Запорізькій та Донецькій областях.

"Наразі вони будують навколо Полог та Мелітополя нові захисні споруди. І це вони роблять для того, щоб сповільнити, ускладнити для наших українських військових просування вглиб тимчасово окупованої Запорізької області", — сказав він.

Також мер Мелітополя зауважив, що попри "переможні" заяви російської пропаганди про нібито успіхи на фронті, Росія продовжує постійно укріплювати міста та шляхи глибокого тилу.

"Вони будують як лінії оборони, так і кругову оборону таких міст, як Пологи, Токмак, Молочанськ, Мелітополь. Ворог робить це масово... Продовжують будувати оборонні споруди від Мелітополя в бік Криму", — додав Федоров.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Російська Федерація відправила на Мелітопольський напрямок у Запорізькій області кубанських "казаків". Вони відбирають та знищують особисте майно місцевих мешканців задля розваги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.01.2024 23:06