Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Окупанти накопичують ракети і дрони: військові розповіли, куди цілитимуть загарбники

Російська Федерація планує відновити масовані удари по енергетичних об'єктах України під час опалювального сезону. Для цього загарбники накопичують запаси ракет і ударних безпілотників.

Таку заяву в ефірі телеканалу "Прямий" зробила начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Очевидно, що вони будуть намагатися повторити торішній терор, і те, що пов'язане з ураженням енергетичних систем, буде мати значення для України й для ворога як потенційні цілі. Той факт, що вони зараз накопичують фактично ракетне озброєння, ми спостерігаємо, тому що очевидно, останні атаки більш економні. Виглядають досить скромно", — наголосила Гуменюк.

Вона зауважила, що рашисти змінили тактику з виявлення систем протиповітряної оборони. Це свідчить про намагання загарбників з'ясувати, де щільність української оборони ППО міцніша і потужніша.

"Всі атаки, які відбуваються зараз, як правило, схожі на підбір максимально ефективної тактики, тому що вони використовують і мішаний спосіб атаки з різними ракетами різного базування, і долучають до них дрони. Зараз ми спостерігаємо активність вантажної авіації, яка прямує за напрямком Тегеран-Москва з постачаннями очевидно компонентів до тих дронів виробництво яких вони налагоджують", — додала Гуменюк.

Раніше повідомлялось, що 24 серпня, російські окупанти обстріляли одну з теплоелектростанцій в Україні. Наразі припинено її роботу.

Нагадаємо, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат попередив, що енергетична інфраструктура України може знову бути у небезпеці. Армія Російської Федерації не відмовиться від намірів завдавати ударів по цих об'єктах. Військовий наголосив, що восени окупанти знову можуть почати системно обстрілювати енергетичну інфраструктуру України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.09.2023 23:10