Фото: соцмережі

Окупанти погрожують відбирати автівки в українців, які не мають російського паспорта

Росіяни хочуть з 2025 року відбирати авто в українців, які не мають російських паспортів. Водночас всі люди, які проживають на окупованих територіях, мають застрахувати авто в російських компаніях, а для цього необхідне російське громадянство. 

Як повідомляє Центр національного спротиву, росіяни анонсували завершення так званого перехідного періоду щодо страхування власного авто на захоплених територіях.

"З 1 січня 2025 року всі мають застрахувати авто у російських компаніях. Проте для цього необхідно мати паспорт РФ. Без страхування ворог погрожує власникам конфіскацією авто", — наголосили в Нацспротиві.

Зазначається, що окупанти примусово паспортизують українців, шантажуючи їх в межах політики заперечення існування української нації. Водночас навіть попри такий шантаж місцеве населення утримується від отримання громадянства РФ.

"Центр національного спротиву закликає місцеве населення за можливості уникати отримання паспорту та саботувати ініціативи ворога.Проте пам’ятайте, що головна цінність — ваше життя", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 16 липня Нацспротив повідомляв, що росіяни на окупованих територіях створюють окремі загони при міністерстві внутрішніх справ. Їх завданням буде проведення фільтрації місцевого населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.07.2024 01:09