Росіяни на окупованих територіях погрожують депортувати українців, які не мають паспортів РФ

На окупованих територіях Запорізької області росіяни погрожують вигнати українців, які не хочуть отримувати російські паспорти. 

Як повідомляє Центр національного спротиву, на захоплених землях є українці, які попри окупацію не можуть лишити рідний дім з різних обставин.

Зазначається, що саме таких громадян росіяни примусово змушують приймати російське громадянство, в межах імперської політики.

"Проте досі росіяни не змогли паспортизувати більшість населення й вимушені вдаватись до погроз. Зокрема під час останніх рейдів на півдні мешканцям обіцяли вигнати через блок-пост до України та конфіскувати майно", — наголошують у Нацспротиві.

Варто додати, що такі методи окупанти вже неодноразово застосували й раніше. Місцевих мешканців показово вивозять на блок-пост й депортують з їх рідних міст та сіл.

"Центр національного спротиву закликає повідомляти про тих, хто чинить примусову паспортизацію, аби посібники окупантів отримали можливість пошкодувати про своє рішення", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 2 липня Нацспротив повідомляв, що Москва почала активно вербувати на війну з Україною 17-літніх підлітків. Таким чином рашисти намагаються поповнити безпрецедентні втрати на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.07.2024 00:43