Наслідки обстрілу автомобіля волонтерки. Джерело: Нацполіція

Окупанти обстріляли Чернігівщину: поранено 41-річну волонтерку

У середу, 15 листопада, російські війська обстріляли прикордонну Новгород-Сіверську громаду. Під час обстрілу поранення отримала 41-річна волонтерка зі Сумщини.

Про це повідомив Сектор комунікації поліції Чернігівської області.

"Жінка хотіла доставити допомогу місцевим, але не доїхала. Двері авто пробило осколками снарядів, унаслідок чого волонтерка отримала поранення. Наразі потерпіла госпіталізована", — написав у своєму повідомленні начальник Головного управління Нацполіції України в Чернігівській області Іван Іщенко.

За цим фактом слідчі поліції Новгород-Сіверського району відкрили кримінальне провадження за статтею про порушення законів та звичаїв війни.

За інформацією начальника Чернігівської обласної військової адміністрації Вʼячеслава Чауса, волонтерка, яка потрапила під обстріл, наразі прооперована. Загрози її життю немає.

"Пані Наталія везла продовольчу гуманітарну допомогу. У якийсь момент почула свист та вибух снаряда праворуч. Жінка їхала сама. Вона затиснула рану та дісталася до найближчого блокпосту, де військові надали першу медичну допомогу та доправили до лікарні", — додав Чаус.

Він також повідомив, що загалом за добу в Чернігівській області почули 24 вибухи.

"Наші люди — герої. Росія — терорист. Терористів треба знищувати", — підсумував В’ячеслав Чаус.

Нагадаємо, що вже другу добу тривають аварійно-рятувальні та пошукові роботи на місці частково зруйнованого чотириповерхового будинку у Селидовому після ворожого обстрілу 15 листопада. Під завалами ще можуть перебувати люди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.11.2023 12:23