Фото: ВВС

Окупанти перейшли від оборони до активних дій: Сирський розповів про ситуацію в районі Бахмута

Ситуація на східному фронті залишається складною. Російські військові суттєво посилили своє угруповання та перейшли до активних дій у районі міста Бахмут Донецької області.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ Олександр Сирський. За його словами, загарбники продовжують спроби домогтися успіхів і щоденно атакують позиції наших захисників.

"Особливу активність проявляє в районі Куп'янська, де намагається просунутися вперед одразу на кількох напрямках. У районі Бахмута противник суттєво посилив своє угруповання та перейшов від оборони до активних дій", — написав генерал у Telegram.

Сирський наголосив, що на цій лінії фронту загарбники намагаються зупинити просування ЗСУ і відновити втрачене положення, використовуючи десантні підрозділи. Також на окремих ділянках вони використовують штурмові групи зі складу загонів "Шторм Z".

Варто додати, що противник постійно збільшує застосування дронів-камікадзе. Однак завдяки професійним і злагодженим діям українських військ окупанти зазнають великих втрат і не можуть досягти поставлених цілей.

Нагадаємо, протягом 29 жовтня українські війська просунулися на Бахмутському напрямку на тлі наступальних операцій під Бахмутом і на заході Запорізької області. Українські війська просунулися через залізничну лінію на південь від Андріївки (10 кілометрів на південний захід від Бахмута).

Додамо, російські загарбники не полишають спроб захопити Авдіївку Донецької області. З 10 жовтня окупанти втратили на цьому відтинку понад 6500 осіб. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Таврійського напрямку Олександр Штупун.  За його словами, наступ РФ під Авдіївкою призвів до величезних втрат рашистів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.10.2023 14:22