Фото: Генштаб ЗСУ

В ISW повідомили про успіхи українських військових поблизу Бахмута: подробиці

Протягом 29 жовтня українські війська просунулися на Бахмутському напрямку на тлі наступальних операцій під Бахмутом і на заході Запорізької області. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Геолокаційні кадри, опубліковані 29 жовтня, показують, що українські війська просунулися через залізничну лінію на південь від Андріївки (10 кілометрів на південний захід від Бахмута). У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжили штурмові дії на південь від Бахмута та продовжили наступальні дії на Мелітопольському (захід Запорізької області) напрямі. 

Своєю чергою відомий російський військкор заявив, що за минулий тиждень українські сили встановили контроль над невказаними позиціями на Запорізькому напрямку (захід Запорізької області).

Нагадаємо, раніше ISW повідомляв, що події на лівобережжі Херсонщини змусили Путіна змінити командування угрупування "Дніпро". Повідомлення про звільнення Макаревича вказує на те, що Кремль або російське військове командування можуть бути досить стурбовані та скептично налаштовані щодо його здатності відбити нещодавні масштабніші, ніж зазвичай, українські наземні операції на сході (лівобережжі) Херсонської області.

Також аналітики Інституту вивчення війни повідомляли, що українська диверсійно-розвідувальна група, ймовірно, висадилася поблизу селища Підстепне на Херсонщині та взяла під контроль ділянку дороги, що сполучає населені пункти: Пойма, Козачі Лагері та Кринки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.10.2023 08:29