Фото: росЗМІ

РФ перекинула десантників на Запорізький напрямок: у британській розвідці назвали причину

Російська Федерація, ймовірно, перекинула десантні війська з Херсонщини у Запорізьку область. Це пов'язано з великими втратами окремих окупаційних підрозділів.

Про це повідомляє Міноборони Британії в Twitter. У відомстві наголошують, що це може ослабити оборону РФ на лівому березі Дніпра на півдні України. За даними британської розвідки, загарбники, ймовірно, передислокували підрозділи повітряно-десантних військ з Херсонської області у напрямку Оріхова Запорізької області. За цю ділянку відповідає 58-а окупаційна армія РФ.

Розвідка наголошує, що 70-й та 71-й мотострілецькі полки Росії також виснажені та зазнали великих втрат. Перекидання десантників дозволить окупантам відтягнути полки для відновлення.

"Однак передислокація, швидше за все, зробить оборону Росії біля східного берега Дніпра слабшою, де її дедалі більше турбують нальоти українських десантних сил", — йдеться у повідомленні.

Скріншот Twitter міноборони Британії

Ситуація на фронті

За даними аналітиків американського Інституту вивчення війни, українські війська досягли тактично значущого просування в західній частині Запорізької області на тлі контрнаступних операцій, що тривають, як мінімум, на трьох ділянках фронту.

Так, вказується, що геолокаційні кадри, опубліковані 11 серпня, підтверджують, що українські Сили оборони досягли північної околиці н. п. Роботине (10 км на південь від Оріхова) на заході Запорізької області, хоча постійність і протяжність цих позицій наразі незрозумілі. 

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала одного удару по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також наші захисники знищили чотири розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили один зенітно-ракетний комплекс "Стріла" противника.

За даними Генштабу, рашисти намагалися наступати на Куп’янському й Бахмутському напрямках, а на Шахтарському напрямку здійснили безрезультатні спроби відновити втрачене положення в районі Урожайного Донецької області.

Нагадаємо, протягом останніх двох тижнів журналісти встановили понад 1300 нових імен російських солдатів, яких було знищено на фронті в Україні. Всього до поіменного списку вбитих солдатів армії Росії, який склали журналісти, входить 30 003 імені. При цьому журналісти наголосили, що реальна кількість убитих російських військових значно вища.

Збройні сили України продовжують завдавати нищівних ударів по російських загарбниках. Станом на 12 серпня втрати окупантів становлять понад 253 тисячі осіб та десятки тисяч одиниць техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.08.2023 10:22