Фото: росЗМІ

Окупанти поширили відео з ймовірним обезголовленням воїна ЗСУ: Україна розпочала розслідування

Російські загарбники поширили відео з обезголовленням, ймовірно, українського захисника. За цим фактом в Україні розпочато розслідування.

Про це у Telegram-каналі повідомив Офіс генерального прокурора.

Там зазначили, що за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Як зазначають у прокуратурі, 16 серпня у соцмережах було оприлюднено відео, на якому представники збройних сил РФ демонструють голову нібито українського військового, насаджену на кіл. 

В межах розслідування правоохоронці проводять невідкладні слідчі дії, спрямовані на перевірку цієї інформації та пов’язаних з нею обставин. 

"Поширення представниками РФ такого відео вкотре засвідчує їх повну зневагу до норм та принципів міжнародного гуманітарного права. Досудове розслідування здійснюють слідчі ГСУ СБУ", — додали в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, 3 серпня у мережі з’явилося фото, ймовірно, із тілом українського полоненого, якому росіяни відрізали голову та кінцівки. Після цього уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець терміново звернувся до ООН та Червоного Хреста через чергову страту російськими окупантами українського військовополоненого.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.08.2024 13:27