Фото: interfax.com.ua

Страта та розчленування українського військового: прокуратура вже розслідує дії росіян

Офіс генерального прокурора розпочав розслідування вбивство російськими окупантами українського захисника з подальшим розчленуванням тіла.

Про це повідомила прес-служба ОГПУ.

"За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)", — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що наразі правоохоронці перевіряють інформацію, поширену в соцмережах, про вбивство українського військового та його розчленування представниками армії країни-агресорки.

"Росія послідовно повторює злочини нацистів, зухвало демонструючи повну зневагу до усіх норм цивілізованого світу. Цей кричущий випадок — чергове нагадування, що терористичний режим РФ — це зло. Зло має бути покаране", — наголосив генпрокурор Андрій Костін. 

На даний час тривають невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення обставин скоєння жорстокого злочину.

Нагадаємо, 3 серпня у мережі з’явилося фото, ймовірно, із тілом українського полоненого, якому росіяни відрізали голову та кінцівки. Після цього уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець терміново звернувся до ООН та Червоного Хреста через чергову страту російськими окупантами українського військовополоненого.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.08.2024 22:28