Андрій Костін. Джерело: Telegram генпрокурора України

Обезголовлення військового ЗСУ на Донеччині: правоохоронці ідентифікували захисника та його катів

Українським правоохоронцям вдалось ідентифікувати особу військовослужбовця Збройних сил, якого рашисти вбили у Донецькій області. Окупанти вчинили злочин, відмовившись брати у полон українського захисника.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін.

Посадовець наголосив, що встановлено особу загиблого, але наразі Костін не може назвати його імені, адже тривають процедури для остаточного підтвердження його даних.

"Також ми ідентифікували російських командирів, потенційно відповідальних за обезголовлення українського захисника. Здійснюється комплекс заходів щодо перевірки цієї інформації", — йдеться у повідомленні генпрокурора.

Андрій Костін підкреслив, що цей факт є ще одним підтвердженням, що повна зневага до міжнародного права та загальнолюдської моралі — це державна політика країни-терориста Росії. 

"Кожен світовий лідер, який тисне руку Путіну, повинен усвідомлювати, що тисне руку особі, яка толерує варварські вбивства", — додав Андрій Костін.

Обезголовлення українського воїна на Донеччині: що відомо

Генеральний прокурор України Андрій Костін заявив, що керівники одного з підрозділів окупаційних військ РФ у Волноваському районі Донеччини віддали наказ не брати в полон українських військовослужбовців, натомість вбити їх з нелюдською жорстокістю — шляхом обезголовлення.

У прокуратурі розповіли, що під час  аеророзвідки на одній з бойових позицій в Донецькій області українські військові виявили пошкоджений броньований автомобіль Сил оборони України. На ньому знаходилася відрізана голова українського захисника.

"Це жахливе варварство, якому не місце у 21-му сторіччі. І це черговий доказ, що воєнні злочини, які чинить агресор — не поодинокі інциденти, а спланована стратегія російського режиму. Ці злочинні накази були віддані на рівні керівництва батальйону та роти окупаційних військ", — наголосив Андрій Костін.

Генпрокурор запевнив, що ці злочини не залишаться безкарними та закликав "весь цивілізований світ до ізоляції та покарання країни-терориста".

Нагадаємо, Human Rights Watch (HRW) неурядова організація зі штаб-квартирою в США, яка здійснює моніторинг, розслідування та документування порушень прав людини більш ніж у 70 країнах світу, опублікувала 2 травня звіт, в якому підтвердила, що з грудня 2023 року російські війська стратили як мінімум 15 українських солдатів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 19.06.2024 12:25