Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Аналітики підтвердили страту 15 воїнів ЗСУ російськими окупантами

Human Rights Watch (HRW) неурядова організація зі штаб-квартирою в США, яка здійснює моніторинг, розслідування та документування порушень прав людини більш ніж у 70 країнах світу, опублікувала 2 травня звіт, в якому підтвердила, що з грудня 2023 року російські війська стратили як мінімум 15 українських солдатів.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Там зазначили, що на кадрах бойових дій видно, що російські сили, ймовірно, стратили ще шістьох українських солдатів. HRW наголошує, що в одному випадку російські командири прямо наказали російським військам страчувати українських солдатів замість того, щоб дозволити їм здатися. 

Напад на солдатів, які не чинили опору, у тому числі тих, хто явно висловив намір здатися в полон, є порушенням статті 41 Женевської конвенції про захист жертв міжнародних збройних конфліктів.

Нагадаємо, за даними Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, протягом цієї зими російські окупанти стратили понад 30 українських військовополонених. Це значно більше, ніж за будь-який із попередніх періодів.

За даними Офісу генпрокурора, російські окупанти у Кринках Херсонської області розстріляли трьох беззбройних українських військовополонених.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 03.05.2024 07:51