Фото: Telegram-канал руху "Атеш"

Окупанти посилюють оборону поблизу Кримського мосту, — партизани

Партизанський рух "Атеш" фіксує посилення окупантами оборони Кримського мосту. Загарбники перекидають в район незаконної споруди додаткові системи протиповітряної оборони.

Про це йдеться у зведенні партизанів, яке вони виклали у своєму Telegram-каналі.

У русі "Атеш" наголосили, що ведуть постійний моніторинг обстановки в районі Керченського мосту, в ході якого було виявлено, що Російська Федерація використовує цивільні судна для транспортування військового вантажу. Партизани також відзначили скорочення руху військових кораблів ВМФ Росії.

"Крім того, ми зафіксували перекидання систем ППО для захисту моста від можливих повітряних атак з боку Сил оборони України. Зокрема, було виявлено комплекси С-300 та ЗРПК "Панцир-С1". Такі дії окупантів вказують на їхні стратегічні пріоритети, спрямовані на зміцнення повітряного захисту мосту на шкоду захисту російських міст", — йдеться у повідомленні "Атеш".

"Атеш" планує й надалі відстежувати обстановку в районі та інформувати про подальші дії рашистів.

Нагадаємо, 30 січня начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що незаконно збудований рашистами Кримський міст буде ліквідований уже цього року. Такий розвиток подій, за його словами, "імовірно, буде болісним для Путіна".

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що незаконно збудований Кримський міст є законною ціллю для ЗСУ. Проте його досі не знищено, оскільки в України для цього немає відповідної зброї.

Своєю чергою голова Служби безпеки України Василь Малюк заявив, що на сьогодні країна-агресорка не використовує незаконно збудований Керченський міст для постачання зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.04.2024 18:33