Фото: Telegram-канал / Дмитро Лубінець

Окупанти посилюють репресії проти кримських татар: деталі від Лубінця

Російська Федерація посилює репресії проти кримських татар на окупованому півострові. Це відбувається напередодні десятих роковин анексії українського Криму.

Про це написав Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у Telegram-каналі.

Омбудсман зазначив, що рашисти провели обшуки в Джанкої. Зокрема, російські силовики зі зброєю та в масках сьогодні вранці, 22 лютого, увірвались у будинок, де мешкає з родиною журналістка, правозахисниця та активістка громадського об’єднання "Кримська солідарність" Лутфіє Зудієва. 

"Кримськотатарську активістку відвезли у незаконний "центр протидії екстремізму" в м. Акмесджит. Після кількох годин відпустили. Склали два адміністративні протоколи нібито за "зловживання свободою масової інформації",  йдеться у повідомленні.

 репресії проти татар в криму

Фото: Кримська солідарність

Лубінець вкотре закликав міжнародну спільноту рішуче засудити протиправні дії Росії, посилити тиск, задля припинення грубих порушень прав людини в тимчасово окупованому Криму та негайного і безумовного звільнення всіх незаконно утримуваних громадян України.

Нагадаємо, речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України Дмитро Плетенчук заявив, що Україна продовжуватиме завдавати ударів по російській інфраструктурі у тимчасово окупованому Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.02.2024 16:09