Фото: Генштаб ЗСУ

Окупанти суттєво знизили інтенсивність атак на Авдіївку: у ЗСУ назвали причину

Протягом 7 січня російські загарбники значно знизили кількість атак та артилерійських обстрілів поблизу Авдіївки. На зміну тактики окупантів могло вплинути суттєве похолодання.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

За словами військового, рашисти не припиняють спроб оточити Авдіївку. Вони продовжують здійснювати активні дії на даному напрямку. Проте за 7 січня дещо зменшилась кількість артилерійських обстрілів. Так, протягом 6 січня було зареєстровано більше ніж 1000 обстрілів, а от 7 січня їх кількість знизилась до 617.

"Ми це списуємо на погодні умови, тому що не в повному об’ємі можуть працювати безпілотники. До того ж порівнюючи з тією погодою, що була, стало досить холодно.Також зменшилась кількість штурмів. Якщо раніше було 50-60 за добу, то зараз вони здійснили загалом 25", — зауважив Штупун.

Військовий наголосив, що росіяни продовжують завдавати ударів авіаційними бомбами: за добу зафіксовано 31 випадок.

Ситуація на фронті

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили три атаки ворога в районах Авдіївки, Сєверного, Тоненького та ще 14 атак поблизу Первомайського та Невельського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 15 населених пунктів, серед них Новокалинове, Бердичі, Авдіївка, Водяне, Первомайське Донецької області.

Нагадаємо, за даними Military Media Center, протягом минулого тижня, 1-7 січня, Сили оборони України потужного оновили втрати Росії та ліквідували понад чотири тисячі окупантів. До того ж знищено більше сотні артилерійських систем ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.01.2024 21:55