Фото ілюстративне. Джерело: Нацполіція

Окупанти в Енергодарі облаштували 10 катівень, — мер міста

Жителі тимчасово окупованого Енергодару, які залишаються у місті, в тому числі — персонал Запорізької АЕС, продовжують потерпати від знущань та катувань загарбників. У місті наразі відомо про близько 10 чинних катівень, а деякі з них знаходяться на території промзони ЗАЕС та ТЕС. 

Про це у Telegram повідомив мер Енергодару Дмитро Орлов.

За словами чиновника, цивільних людей утримують в неволі у приміщеннях колишнього управління СБУ і поліції. Наразі тут утримуються близько сотні енергодарців. Загалом же за весь період окупації міста через них вже пройшли близько півтори тисячі українців. 

"Через величезний тиск окупантів — і фізичний, і моральний — енергодарці за нагоди продовжують виїжджати з міста. Наразі єдиний можливий виїзд з Енергодара — через інші окуповані території, РФ та Європу. Попри те, що дорога зараз займає приблизно п'ять тисяч кілометрів і їхати подекуди треба майже тиждень, люди все одно виїжджають", — написав мер.

Орлов наголосив, що за останні півроку місто покинули близько п'яти тисяч жителів. Зараз в Енергодарі залишаються приблизно 10 тисяч наших громадян.

Нагадаємо, на тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції російські загарбники продовжують порушувати технічні вимоги експлуатації обладнання. Грубі порушенням вимог ядерного законодавства України збільшують імовірність настання радіаційної аварії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.11.2023 13:55