Фото: theins.ru

Окупанти видають старі відео з Донбасу за удари по ЗСУ у Курській області: The Insider вказав на факти

Російське міноборони публікує ролики, які мають свідчити про успіхи російської армії на Курському напрямку в боях з українськими військами. При цьому викладені агресором відео були зняті давно і в інших локаціях.

Про це повідомляє The Insider.

10 серпня в державному РИА "Новости" з посиланням на міноборони РФ було опубліковано відео того, як "російські вертольоти Мі-28НМ завдали ударів авіаракетами С-13 по живій силі та бронетехніці ЗСУ у прикордонному районі Курської області". Насправді відео було знято у Кремінній та у Часовому Яру.

Зліва — свіжий кадр із ролика міноборони про удар по ЗСУ "в прикордонному районі Курської області". Справа — скріншот карти в районі Кремінна, Луганська область.

Росія публікує старі відео з Донбасу, як удар по ЗСУ в Курській області

Фото: The Insider

Зліва — свіжий кадр із ролика міноборони про удар по ЗСУ "в прикордонному районі Курської області". Справа — карта об'єкта Часовий Яр, Донецька область.

Росія публікує старі відео з Донбасу, як удар по ЗСУ в Курській області

Фото: The Insider

Напередодні, 9 серпня, міноборони РФ опублікувало ролик, який ілюструє нібито нові удари російських військових по ЗСУ у Сумській області.

"Екіпаж багатофункціонального надзвукового винищувача-бомбардувальника Су-34 Повітряно-космічних Сил завдав удару по скупченню живої сили та військовій техніці ЗСУ у пункті тимчасової дислокації, виявленому в одному з районів Сумської області, що межує з Курською областю. Удару за розвіданими цілями було завдано авіаційною бомбою ФАБ-3000 з універсальним модулем планування та корекції. Отримавши підтвердження від розвідки про знищення цілей, екіпаж щасливо повернувся на аеродром вильоту", — йдеться в описі ролика.

Росія публікує старі відео з Донбасу, як удар по ЗСУ в Курській області

Фото: The Insider

Однак цей ролик було знято досить давно — його публікував ТАСС 14 липня.

Нагадаємо, видання Politico зробило висновок, що наступ Збройних сил України у Курській області Росії отримав "зелене світло" від міжнародних союзників. Партнери не чинять жодного тиску на Україну.

Водночас аналітики Інституту вивчення війни зауважили, що наразі Кремль применшує масштаби вторгнення в Курську область. Через це влада Росії замість воєнного стану у Курській, Бєлгородській та Брянській областях оголосила контртерористичну операцію.

За даними AFP, тисячі українських військовослужбовців беруть участь в операції в Курській області, спрямованій на дестабілізацію Росії шляхом виявлення її слабких сторін. При цьому в України немає намірів здійснити анексію захоплених територій країни-агресора.

Своєю чергою партизанський рух "Атеш" повідомив, що Російська Федерація перекидає військовослужбовців 810 окремої бригади морської піхоти в Курську область. Саме цей підрозділ мав підсилити наступ загарбників на Покровському напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.08.2024 19:23