Фото: Фото: Facebook/ГУ ДСНС України у Харківській області

Окупанти використали усі запаси боєприпасів на складах центральної частини РФ, — Генштаб

У Російської Федерації вичерпуються стратегічні запаси боєприпасів для ведення війни в Україні. Також спостерігається незадовільний стан і якість нових партій снарядів.

Про це повідомляє Генштаб.

За попередньою інформацією збройні сили Росії вже майже використали весь запас артилерійських боєприпасів розміщених на складах центральної частини РФ. Наразі спостерігається переміщення на територію тимчасово окупованої частини України боєприпасів вже зі складів розміщених в інших регіонах Росії. 

"Це суттєво збільшує терміни доставляння. Також спостерігається незадовільний стан і якість нових партій боєприпасів у зв’язку з неналежним зберіганням та порушенням правил та норм обслуговування. Майже 50% з них мають видимі ознаки пошкодження іржею",  йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що в умовах інтенсивного ведення бойових дій і наявним незадовільним станом боєприпасів слід очікувати їх дефіцит в артилерійських підрозділах армії РФ протягом найближчих 2-3 місяців.

Атаки ЗСУ

Авіація Сил оборони за добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та удару по позиції зенітно-ракетного комплексу противника. А наші ракетники та артилеристи уразили два райони зосередження особового складу та завдали вогневого ураження по командному пункту одного з підрозділів армії Росії.

Атаки ворога

Генштаб повідомляє, що основні зусилля ворог продовжує зосереджувати на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Загалом у середу, 8 березня, наші воїни відбили на них понад 110 атак.

"Ворог й надалі порушує норми Міжнародного гуманітарного права, продовжує завдавати ударів, здійснювати артилерійські обстріли цивільних об’єктів та будинків мирного населення, намагається знищити критичну інфраструктуру нашої держави", — йдеться у зведенні Генштабу.

Військові також наголошують, що інформацію про нічний ракетний обстріл буде оприлюднено дещо згодом. А протягом попередньої доби противник завдав 25 авіаційних, два ракетних удари, а також здійснив 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Нагадаємо, вночі 9 березня Росія здійснила чергову масовану атаку по Україні. Країна-агресорка випустила по містах ракети й дрони. Вибухи лунали у багатьох областях, а вранці четверга їх було чути у столиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.03.2023 07:43