Фото: Флот 2017

Окупанти використовують Керченський міст для вивезення з України крадених корисних копалин, — британська розвідка

Росіяни використовують Керченський міст, щоб вивозити з України корисні копалини. Йдеться про поклади залізняку, вугілля, титану, урану, марганцю, золота та літію.

Як повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані своєї розвідки, ці ресурси майже напевно потрібні Москві. Водночас вони їх вивозять, адже окупанти прагнуть зруйнувати економіку України, позбавляючи її доступу до корисних копалин й руйнуючи відповідну інфраструктуру.

Зазначається, що однією з причин, через яку окупанти намагаються покращити транспорту інфраструктуру на окупованій частині України, полягає в тому, що вони хочуть видобувати більше українських корисних копалин. Продовження модернізації та будівництва автомобільних і залізничних транспортних зв'язків з Росією покращить шляхи сполучення не тільки для військової логістики, а й для експорту зерна та корисних копалин.

Британська розвідка

Інфографіка: британська розвідка

Британська розвідка додає, що на південь від міста Дніпрорудне, що у Запорізькій області, Росія продовжує видобуток корисних копалин, які транспортує залізницею. Потяги їдуть через Крим та перетинають Керченський міст, щоб потрапити на територію країни-агресора.

"Ці маршрути є ризикованими, адже потяги вимушені рухатися через райони, де, як відомо, діють українські партизани, які вже взяли на себе відповідальність за удари по російських окупантах", — зазначили у розвідці Великої Британії.

Нагадаємо, 23 червня керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов повідомляв, що ракети великої дальності ATACMS, які США передали в Україну, можуть зрештою зруйнувати Кримський міст. За його словами, ті, хто стверджує, що ATACMS недостатньо потужний, щоб виконувати цю роботу, помиляються.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.07.2024 14:27