Скріншот з відео

Окупанти влаштували пожежу на Запорізькій АЕС: які показники радіації (відео)

У неділю, 11 серпня, російські загарбники влаштували пожежу на території Запорізької атомної електростанції в Енергодарі. Наразі показники радіації в нормі, але ситуація може різко змінитись.

Про це у Telegram-каналі повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Фіксуємо з Нікополя, що російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної станції. Наразі показники щодо радіації в нормі. Але поки російські терористи зберігають контроль над атомною станцією, нормальною ситуація не є й не може бути", — сказав глава держави.

Зеленський також наголосив, що Росія з першого дня захоплення Запорізької АЕС використовує її суто для шантажу і України, і всієї Європи та світу. 

"Чекаємо реакції світу, чекаємо реакції МАГАТЕ. Росія повинна за це відповідати. Лише український контроль над Запорізькою станцією може гарантувати повернення до нормальності та повної безпеки", — резюмував президент України.

Нагадаємо, раніше МАГАТЕ повідомляло, що на Запорізькій атомній електростанції кілька безпілотників атакували підстанцію, поранивши працівників і спричинивши лісові пожежі. Наголошується, що експерти МАГАТЕ, які працюють на станції, повідомили, що бачили густий дим та чули вибухи поблизу розподільчої станції.

Також з'явилась інформація, що окупанти зареєстрували військову частину на території Запорізької атомної електростанції, яка розташована в окупованому Енергодарі. Юридична адреса ЗАЕС збігається з юридичною адресою військової частини Росгвардії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.08.2024 22:09