Робота Сил оборони України. Джерело: Генштаб ЗСУ

Окупанти вночі атакували "шахедами" три області України: скільки дронів збили Повітряні сили

У ніч на суботу, 9 березня, російські окупанти атакували Україну 15 ударними безпілотниками типу Shahed. Сили оборони знищили 12 дронів.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Українські військові уточнили, що "непроханих гостей" на нашу територію запускали з Чауда (тимчасово окупований Крим) і Приморсько-Ахтарська (Російська Федерація).

До відбиття повітряного нападу залучали зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил ЗСУ, а також мобільні вогневі групи Сил оборони України.

"У результаті бойової роботи протиповітряна оборона знищила 12 "шахедів" у межах Дніпропетровської, Донецької та Полтавської областей", — зазначили в Повітряних силах.

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Як відомо, ввечері 8 березня російські загарбники запускали на територію України безпілотні літальні апарати типу "Шахед". Дрони-камікадзе рухалися через Полтавщину в напрямку столиці. Перші повідомленні від військових щодо руху ворожих БпЛА з'явились о 18:39. Тоді Повітряні сили попереджали громадян про загрозу обстрілів на Запоріжжі. Згодом небезпека розповсюдилася й на сусідні регіони нашої держави.

Нагадаємо, що вночі 8 березня війська країни-агресорки атакували Україну ракетами й іранськими дронами-камікадзе типу "Шахед". Під прицілом ворога перебували південні та східні регіони. Тоді Повітряні сили збили 33 з 37 безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.03.2024 08:47