Фото: ОК "Північ"

Росіяни вночі випустили понад 30 "шахедів" та ракети: де працювала ППО і є влучання

Вночі 8 березня війська країни-агресорки атакували Україну ракетами та іранськими дронами-камікадзе типу "Шахед". Під прицілом ворога перебували південні та східні регіони.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

"Противник атакував Південь та Схід України, застосувавши одну зенітну керовану ракету С-300, дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 37 ударних БпЛА типу Shahed (район пусків безпілотників — Балаклава, Крим)", — йдеться у повідомленні.

В результаті бойової роботи було збито 33 "шахеди" у межах Кіровоградської, Одеської, Херсонської, Миколаївської та Харківської областей.

До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та Сил оборони України, засоби радіоелектронної боротьби.

Водночас Сили оборони Півдня уточнили, що в небі Одещини було збито 18 ворожих дронів, на Кіровоградщині — вісім та по два — на Миколаївщині і Херсонщині.

"Три години підрозділи протиповітряної оборони відбивали хвилі "шахедів", що заходили з різних напрямків і складно маневрували, тероризуючи мирних людей. 30 баражуючих снарядів типу "Shahed-131/136"  збиті в нашій операційній зоні", — наголосили у Силах оборони Півдня.

Зазначається, що через ворожий обстріл в Одеській області пошкоджено інфраструктурний об'єкт, будівлі якого тривалий час законсервовані. До того ж на відкритій місцевості сталася пожежа, яку оперативно ліквідовано. Інформація про постраждалих не надходила.

Нагадаємо, вечері 7 березня ворог вдарив по Куп’янську, а вночі 8 березня — по Чугуєву. В обох містах зафіксовані жертви, поранені та руйнування. Зокрема, у Куп'янську загинули двоє цивільних людей — чоловік та жінка, а у Чугуєві поранення отримали 17-річний хлопець та 37-річний чоловік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.03.2024 08:15