Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Окупанти вночі запустили по Україні 21 "Шахед": як відпрацювали Сили ППО

У ніч на 19 червня російські терористи атакували Україну 21 ударним безпілотником типу Shahed-131/136 із напрямків Приморсько-Ахтарськ — Росія та мис Чауда — Крим. Силам протиповітряної оборони вдалось знищити 19 ворожих об'єктів.

Про це у Telegram-каналі повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

Військові наголосили, що відбивали повітряний напад винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи та РЕБ Повітряних сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України.

"В результаті бойової роботи збито 19 ворожих ударних БпЛА типу Shahed у Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Хмельницькій та Львівській областях", — йдеться у зведенні Повітряних сил.

Атака шахедами 19 червня. Результати роботи ППО

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Атака "шахедів" на Львівщину: що відомо

Внаслідок ворожої атаки на Львівщину 19 червня зафіксовано влучання у селі Малехів поблизу Львова, де ворожий безпілотник поранив одну людину. Мер Львова Андрій Садовий повідомив про роботу протиповітряної оборони на околицях Львова.

"Влучання в Малехові, Львівська громада. Відомо про одного пораненого чоловіка-охоронця, 70 років", — йшлося у заяві Садового.

За його словами, постраждалий чоловік перебуває у стані середньої важкості. Медики госпіталізували його каретою "швидкої допомоги".

"Попередньо пошкоджено багатоповерховий житловий будинок. Вибито 20 вікон. Пошкоджено офісне приміщення. Тут госпіталізували охоронця, про якого писав вище. Стан середньої важкості. У приватному секторі вибито вікна у п'яти будівлях", — додав Андрій Садовий.

Раніше глава Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький повідомив, що в ніч на 19 червня Сили протиповітряної оборони знищили п'ять з п'яти "шахедів", які атакували Львівську область. Дрони-камікадзе заходили у повітряний простір регіону двома хвилями.

Нагадаємо, у ніч на 18 червня російська армія атакувала територію України 10 ударними безпілотниками типу Shahed-131/136 з району Приморсько-Ахтарськ. Усі ворожі дрони були збиті Силами протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.06.2024 08:21