Фото: pixabay.com

Окупанти застосовують хімічну зброю проти ЗСУ, — DeepState

Російські загарбники застосовують хімічну зброю у боях з українською армією. Зафіксовано два таких випадки зна Сватівському та Бахмутському відтинках.

Про це повідомляє аналітичний канал DeepState.

За даними аналітиків, ворог, швидше за все, використав хлорпікрин, якого в запасах чимало, і який вже неодноразово використовувався проти наших військ.

Що відомо про хімічну зброю

Хімічна зброя — вид зброї масового ураження, дія якої заснована на токсичних властивостях хімічних речовин. Визначальними складовими хімічної зброї, є так звані бойові отруйні речовини, носії хімікатів (найчастіше — хімічні снаряди), а також відповідні прилади й пристрої керування, які використовуються для доправлення хімічної зброї до цілі.

Різновидом хімічних боєприпасів є бінарні пристрої, які споряджаються двома нетоксичними або малотоксичними речовинами — напівпродуктами для отримання цільової отруйної речовини. У боєприпасі ці речовини відокремлені одна від одної і змішуються для отримання токсичного агента вже під час доправлення боєприпасу до цілі.

Нагадаємо, раніше Центр національного спротиву повідомляв, що росіяни вигадали нові фейки, які пов'язані зі звинуваченнями України у нібито використанні біологічної зброї. Зокрема, ворог поширює брехню щодо підготовки до провокації з біологічною зброєю.

Раніше повідомлялось, що на Донецькому напрямку російські окупанти застосували проти військових Збройних сил України хімічні боєприпаси. Це сталося неподалік міста Мар'їнка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.11.2023 10:05