Фото ілюстративне. Джерело: glavcom

Окупанти здійснюють дивні маневри на Півдні: військові назвали причину

Російські окупанти намагаються посилити оборону на Херсонському напрямку. Щоправда, для цього їм бракує резервів, тому вони проводять переформатування підрозділів.

Про це заявила керівник об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Зараз ми не спостерігаємо створення критичних ударних угруповань у нашій зоні відповідальності, але бачимо потужні маневри, вони намагаються замінювати одні сили іншими, намагаються перекидати додаткові потужності на Запорізький напрямок", — пояснила вона.

За її словами, росіяни прагнуть посилити й Херсонський напрямок, але не можуть знайти критичних резервів нема, хоча переформатування угруповань триває.

"Очевидно, що вони намагаються прорахувати та передбачити, які напрямки для них стануть максимально загрозливими", — додала речниця "Півдня".

Гуменюк також зазначила, що фронт на Херсонщині не оголюється, а відбувається заміна підрозділів.

"Одні підрозділи замінюють іншими — потужніші штурмові формують на тому напрямку, де їм суттєво "припікає", де є загроза просування суходолом. Іншого профілю підрозділи формують оборонні рубежі, наприклад, на Херсонщині — там, де вони відчувають, що може бути загроза активізації Сил оборони. І така ротація відбувається майже постійно", — підсумувала Гуменюк.

Нагадаємо, раніше Гуменюк розповідала, що українські військові мають успіхи на окремих ділянках Півдня, де їм вдалося прорвати першу лінію оборони росіян. Водночас всієї інформації звідти не повідомляють, адже це може нашкодити захисникам.

За її словами, ця робота досить складна. Це тільки перший етап, коли проривається лінія оборони. Після того треба закріпитися на тих ділянках і забезпечити безпеку для підрозділів, які здійснили той самий прорив.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.09.2023 13:18