Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Окупанти змінили головний напрямок атак на фронті в березні: пояснення британської розвідки

У березні цього року російські загарбники найчастіше штурмували населені пункти на південний захід від Донецька. На цей регіон припало 38% усіх атак російської армії. Водночас рашисти не досягнули якихось помітних успіхів у цьому районі.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Кількість зареєстрованих російських атак на всій лінії фронту в березні 2024 року була на 9% нижчою порівняно з лютим 2024 року, знизившись приблизно з 2 340 до 2 120.

Британські розвідники підрахували, що кількість зареєстрованих атак на Авдіївському напрямку склала третину всіх атак у лютому, коли місто захопили російські війська, але в березні вона скоротилася до чверті.

При цьому кількість зареєстрованих російських атак на південний захід Донецька зросла з 721 у лютому до 806 у березні, що складає 38% усіх атак на лінії фронту.

"Попри ці зусилля, Росія не досягнула будь-яких помітних успіхів у цьому районі та продовжує битися за невеликі поселення, включаючи Новомихайлівку, Георгіївку й Урожайне", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, останнім часом збільшилася загальна кількість російських механізованих штурмів на всьому театрі бойових дій. Особливо це відчувається впродовж двох тижнів кінця березня та початку квітня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.04.2024 12:54