Юрій Ігнат. Джерело: Media Center Ukraine — Ukrinform

Окупанти змінили тактику атак дронами: у Повітряних силах пояснили, в чому це проявляється

Ворог змінив тактику завдання ударів дронами. Нині "стандартний час" для атак "шахедами" зараз з 22:00 до третьої-четвертої години ночі. І тепер росіяни завдають ударів хвилями з різних напрямків.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". Він нагадав, що раніше загарбники завдавали ударів удень, але такий час атак полегшував роботу українській протиповітряній обороні.

"Перед тим, як увійти в стандартний відрізок часу, 22:00 і ніч, вони завдавали ударів удень. І побачили, що вдень нашим Силам оборони простіше збивати, тому що є візуальна прив'язка до цілі", — пояснив Ігнат.

Тому, за його словами, власне й обрали згодом нічний час. Зараз ночі трошки довші, видимість вранці залежить від погодних умов передусім.

"Тому теж непросто виявляти візуально ці повітряні цілі, бо є хмарність і туман", — додав Юрій Ігнат.

Зокрема, вранці у четвер, 16 листопада, на Хмельниччині пролунали вибухи. У області оголошували повітряну тривогу у зв'язку із загрозою ударів "шахедів". Там працювала протиповітряна оборона.

Нагадаємо, речник Повітряних сил Юрій Ігнат також розповів, що загроза ракетних ударів "Кинджалами" залишається реальною навіть під час тривалих польотів російських винищувачів МіГ-31К. Проте рішення про скасування повітряної тривоги у цей проміжок часу може ухвалити лише вище керівництво держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.11.2023 09:46